Quizzar

Kvarkaundersökning

Quiz om kvarka

Kvarka är en riktigt besvärlig sjukdom som det ofta tar lång tid att bli av med från ett stall. För att hindra att kvarka sprids är kunskap om sjukdomen viktig.

Starta Quiz

Quiz om hästens beteende

För såväl hästarnas som människornas säkerhet är det viktigt att känna till hur hästar kan agera och reagera i olika situationer.

Starta Quiz

Quiz om allemansrätt och ridning

Allemansrätten tillåter allmänhet och friluftsliv att gå, cykla, rida eller åka skidor i naturen om de inte stör eller förstör. Det innebär både skyldigheter och rättigheter.

Starta Quiz

Quiz om smittskydd

Det är viktigt att ha kunskap om smittskydd och smittsamma sjukdomar när man håller på med hästar. Men hur gör du i praktiken?

Starta Quiz

Quiz om foder till häst

Hur du utfodrar din häst har stor betydelse för dess hälsa och prestation. Men vad är viktigt att känna till för att göra rätt? Testa dina kunskaper om hästens foder.

STARTA QUIZ

Quiz om hästgödsel

Gödsel från hästar utgör en viktig resurs för jordbruket. Men då många av landets alla hästar finns nära tätorter medför den också problem.

Starta Quiz

Quiz om hästen på bete

De flesta hästar mår bra av att gå på bete en period under sommaren. Betesgången gör det möjligt för hästen att leva naturligt. Vad bör du tänka på inför betet?

Starta Quiz

Quiz om kraftfoder

Hästar är utpräglade gräsätare och är helt anpassade för gräs i olika former som enda föda. Trots detta utfodras många hästar med kraftfoder.

Starta Quiz

Quiz om hästens parasiter

Dagens hästhållning med många hästar på relativt liten yta gör att smittrycket av parasiter kan bli högt. Vad kan du göra för att minska smittan?

Starta Quiz

Quiz om sår och sårvård

Sårskador på häst är vanligt och det är viktigt att de behandlas på rätt sätt från början. Testa dina kunskaper för att göra rätt när skadan inträffar.

Starta Quiz

Blodprov dopningstest hast

Quiz om dopning av häst

En häst som behöver något läkemedel anses inte vara i tävlingsmässigt skick och ska inte tävla, oavsett disciplin. Vet du vad som gäller angående dopning av häst?

Starta Quiz

Quiz om att ta föl på ditt sto

Många stoägare drömmer om att en dag få ta en eller flera avkommor undan sin häst. Vad är viktigt att känna till i förväg om du har avelsplaner för ditt sto?

Starta Quiz